Tags

 

celebrational

Pak snel pen en papier want dit recept is een blijvertje!

Deze heerlijke cupcakes zijn zacht maar vol van smaak nomnomnom laten we snel beginnen.

Wat heb je nodig?

200 gram suiker

110 gram  ongezouten boter op kamer temperatuur

2 medium eieren

2 theelepels bakpoeder

160 gram bloem

80 ml melk

en een snufje zout

IMG_1451

voor de topping:

250 gram boter

250 gram poedersuiker

een 2 flinke eetlepels nutella! hmmmmm…

En dan nu bakken maar!

1: verwarm je over voor op 175 graden Celsius  en zet alvast je cupcake tray klaar met cupjes.

2: mix in een kom de boter en de suiker,  voeg als dit een smeuig geheel is de eieren toe , voorzichtig met bijvoegen van de bloem want dat vliegt alle kanten op als de mixer te hard staat! En voeg als laatst de melk toe. Mix tot het net allemaal met elkaar  gemengd is.

3:  en scoopen maar ,  schep met bijvoorbeeld een ijslepel je cupjes  voor ongeveer 2/3  vol.

4: en dan kunnen ze nu de oven in  voor ongeveer 20 minuten .  de cupcakjes zijn klaar  wanneer je met een sate prikker in het cakeje prikt en hij er weer droog uit komt.

!tip!:laat de cakejes goed afkoelen voor je de topping er op doet anders smelt hij er zo van af

Voor de topping:

klop 250 gram boter met de poedersuiker samen tot een luchtig geheel.

voeg hier nog de  nutella aan toe wat je eventueel ook nog  kan vervangen door bij voorbeeld aarbeien jam.

doe hierna je je topping in een spuitzak of als je die hebt een speciaal apparaat met een stervormig mondje (hier hebben wij m1 van wilton gebruikt) en spuit kleine toefjes op het cakeje.

 

KLAAR IS KEES!

Eet smakelijk

 

xx

Advertenties